Spring til indhold

Talentklasserne i Herning, der er etableret i samarbejde med Sønderagerskolen, tilbyder en treårig folekskole 7.8.9 klasse, hvor både sport og faglig udvikling prioriteres. Programmet henvender sig til unge med ambitioner inden for hockey og sammensætter en struktureret træningsplan for at fokusere på spillerudvikling.

Deltagerne i talentklasserne har adgang til tre ugentlige morgentræninger, der foregår på mandage, tirsdage og torsdage. Disse træninger inkluderer både is- og fysisk træning. Den is-relaterede træning deles op i to ugentlige sessioner, hvor der trænes individuel træning for målmand, back og forward. Udover dette vil der blive tilføjet en fysisk træning for at sikre en helhedsorienteret fysisk udvikling.

En vigtig del af talentklasserne er den individuelle tilgang til hver spiller. Alle spillere vil gennemgå 3. årlige fysiske test, samt individuelle udviklingssamtaler, som vil danne grundlaget for tilrettelæggelsen af deres personlige udvikling.

Istræningen vil blive varetaget af kvalificerede instruktører, der specialiserer sig inden for relevante områder, hvilket garanterer en høj standard for træningsoplevelsen. Talentklasserne er ikke blot en mulighed for at udvikle hockeyfærdigheder, men også en chance for at vokse som atlet og person i en struktureret og støttende ramme

Pris
Prisen for talentklasse elever er 6.000 kr årligt som batales i 2 rater.

Alle ishockeyspillere kan som udgangspunkt søge om optagelse på Talentskolen.

Når spilleren har sendt ansøgning, vil Talentskolen optagelseskomite tage stilling til spillerens faglighed, samt tilgang til udfordringer og motivationsniveau. 

I ansøgningen skal der som minimum foreligge en udtalelse fra nuværende skole samt fra træneren i klubben. Udtalelsen bør som minimum omfatte elevens/spillerens evne til at arbejde selvstændigt, gruppesamarbejde samt ikke mindst om han/hun er seriøs med hensyn til sin sport.

Vurderes spilleren at være sportslig og faglig kvalificeret, vil spilleren blive indkaldt til en personlig samtale sammen med forældre både i klub og skoleregi, hvor krav og forventninger gennemgås.

Spillere som i første omgang ikke vil blive tilbudt plads på Talentskolen vi få direkte besked og begrundelse.

Klubben afgør suverænt om krav og forventninger til den enkelte spiller er opfyldt og derfor kan optages.

Klub og skole opfordrer til at spilleren/eleven færdiggør sin skolegang når man er blevet optaget.

På Talentskolen er hverdagen skræddersyet til at balance skolen, ishockey og fritid, så eleverne kan udvikle sig både sportsligt og akademisk. Her mødes unge mennesker, der deler en passion for ishockey, og det skaber et unikt fællesskab, hvor alle stræber efter at blive bedre, både på isen og i klasseværelset.

Morgenen starter tidligt med tre ugentlige morgentræninger, hvor eleverne får mulighed for at finpudse deres færdigheder, inden skoledagen begynder. Disse træninger er designet til at maksimere energiniveauet og sikre, at eleverne er klar til en dag fyldt med læring og udfordringer.

Efter morgenens træning følger en velforberedt skolegang, hvor fokus er på både faglige og personlige udvikling. Læring er i centrum, og der er fokus på at skabe en spændende og inspirerende undervisning, hvor eleverne føler sig engagerede. Undervisningen tilpasses også elevernes aktive livsstil, og der er ofte tid til at diskutere vigtigheden af balance mellem skolearbejde og sportslige forpligtelser.

Efter skolen er der is-træning, der ligger i god tid efter undervisningen. Dette gør, at eleverne har mulighed for at komme hjem til aftensmad og tid til at slappe af, hvilket er essentielt for at holde energien oppe og mindske stressniveauet. Træningen på isen er en vigtig del af hverdagen, hvor begge faser—tekniske øvelser og holdspil—bliver prioriteret, så eleverne udvikler sig både individuelt og som en del af et hold.

Udover de strukturerede skole- og træningsaktiviteter er der også plads til fritid og sociale arrangementer. Talentskolen sigter efter at skabe et miljø, hvor venskaber kan blomstre, og hvor eleverne kan støtte hinanden på deres rejse. Uanset om det er ved fælles lektielæsning, weekendaktiviteter eller samvær med ligesindede, understøtter det et positivt og motiverende fællesskab.

Sammenfattende giver Talentskolen en hverdag, hvor skole, sport og fritid harmonerer, og hvor alle elever har mulighed for at forfølge deres drømme samtidig med, at de opbygger livslange venskaber og lærer vigtige livsevner. Det er en dynamisk og inspirerende hverdag, der forbereder d

Ansvarlig for TAK og målmandstræner

 

Cheftræner

Trænere

Fysioterapeut

Skolekoordinator